Przejdź do treści
head4
Przejdź do stopki
Przejdź do Menu

Wydarzenia

Przejdź do Menu Techniczne

Menu

Światowy Dzień Pieczenia

Treść

18 maja Światowy Dzień Pieczenia

W dniu 18 maja 2020 celebrując Światowy Dzień Pieczenia uczniowie Szkoły Branżowej w ramach zajęć praktycznych i przedmiotów zawodowych z dużym zaangażowaniem wzięli udział w zaplanowanym projekcie. Efektem ich pracy są pyszne wyroby cukiernicze, które samodzielnie przygotowali w domu zgodnie z własną recepturą. Z nadesłanych prac uczące ich nauczycielki: Dorota Nosal, Joanna Śmigowska, Aneta Przanowska i Jolanta Waśko, zorganizowały wirtualną wystawę fotograficzną. Celem realizowanego projektu było zachęcenie uczniów do własnoręcznych wypieków oraz umożliwienie im pokazania swoich umiejętności podczas pracy w kuchni.

Światowy Dzień Pieczenia w Zespole Szkół Nr 5 Specjalnych w Nowym Sączu upłynął pracowicie, twórczo i w miłej atmosferze -  przez co jeszcze bardziej stał się wyjątkowy.  

Pliki do pobrania

Dzień_pieczenia1[1].jpg 489.22 KB
Dzień_pieczenia2[2].jpg 503.99 KB
Dzień_pieczenia3[1].jpg 561.95 KB
video-1589545706[1].mp4 5400.67 KB
120514